Romukullanhinta

Mikä on romukultaa?

Romukultaa ovat kultaesineet, jotka ovat rikki tai joita et enää tarvitse tai halua käyttää. Myös kultaesineet ja -korut, joilla ei ole historiallista arvoa, on kannattavampaa myydä romukultana pois. Myös kultahampaat, rikkinäiset ranne- ja kaulakorut ovat, koska niitä ei voi käyttää uudelleen ennen sulattamista.

Mikä ei ole romukultaa?

Kultakolikoilla ja kultamitaleilla voi olla kullan arvon lisäksi myös keräilyarvoa. Tällaisten esineiden arvo kannattaa varmistaa, koska usein niiden arvo on sellaisenaan paljon korkeampi, kuin romukultana. Myös kultalevyt ja -harkot ovat sellaisia, joista keräilijät ovat kiinnostuneita.

Kullan arvo

Kullan hinta perustuu kullan maailmanmarkkinahintaan. Suomalaiset yritykset käyttävät yleensä Lontoon metallipörssin hintoja. Näistä hinnoista kultaa ostavat yritykset vähentävät omat kulunsa ja voitto-osuutensa. Hinnat voivat poiketa paljonkin eri kullan ostajien välillä. Netin välityksellä toimivilla yrityksillä kustannukset ovat pienemmät, ja he pystyvät maksamaan kullasta paremman hinnan asiakkaalle

Romukulta rahaksi

Myyminen tapahtuu usein postin kautta. Kultaa ostavalta yritykseltä tilataan paketti, joka sisältää korujen ja esineiden lähettämiseen tarvittavat dokumentit. Paketissa on turvapussi, kullan myyntisopimus ja ohjeet kullan lähettämiseen turvallisesti.

Kullan ostanut yritys punnitsee kullan, ja määrittelee kultapitoisuuden usein saman päivän aikana, kun kulta vastaanotetaan. Myös maksu kullasta asiakkaalle tapahtuu myös heti kun kulta on arvioitu. Jos kullasta saatu hinta ei vastaa odotuksia, voidaan kauppa perua. Tällaisessa tilanteessa kaupan peruminen on tehtävä hyvin pian ja kaupan peruutuksesta aiheutuvat kulut jäävät asiakkaan maksettavaksi.

Löydä paras kullan hinta nyt

Pyrimme tuomaan selkeästi esille kullan ostajien todelliset ostohinnat, mutta emme ota vastuuta mahdollisista hintavirheistä. Kehoitamme varmistamaan suoraan ostajilta heidän päivän kullan ostohinta ja myyntiehdot. Mikäli huomaat sivustolla jonkin virheellisen tiedon voit ilmoittaa siitä info@kullanhinta.net.

Vertaa hopean hinta

kullanhinta facebook