Kullan arviointi

Kullanostajat ottavat kultaa vastaan eri muodoissa: puhdasta kultaa, kultakoruja ja romukultaa. Kullan hinta ilmoitetaan ja maksetaan asiakkaalle usein saman päivän aikana kullan vastaanottamisesta.

Karaattipitoisuuden tarkistus

Kullanhinnan arviointi aloitetaan kullan karaattipitoisuuden tarkistamisella. Karaattipitoisuuden tarkistamiseen käytetään erilaisia työvälineitä, kuten magneettia tai niin kutsuttua kuningasvettä. Enimmillään kulta voi olla 24k. Yleisin karaattipitoisuus on Suomessa noin 14k. Vihkisormuksissa karaattipitoisuus on noin 18k kultaa.

Punnitus

Seuraavaksi kultaesineet punnitaan. Niistä poistetaan helmet ja kivet, koska ne ovat kullanostajalle arvottomia. Kullan punnitsemisessa käytetään erittäin tarkkoja jalometallivaakoja, jotka täyttävät EU-standardit.

Kullan hinta

Kullan hinta määräytyy karaattipitoisuuden ja painon mukaan. Asiakkaalle maksetaan kullasta sen hetken maailmanmarkkinahinnan mukainen korvaus. Kullanostaja ottaa hinnasta oman työnsä osuuden.

Maksu asiakkaalle

Mikäli esineissä on kultaa ja sen arvo on määritelty, kullanostaja suorittaa maksun asiakkaan tilille mahdollisimman pian, jopa saman päivän aikana.

Löydä paras kullan hinta nyt

Pyrimme tuomaan selkeästi esille kullan ostajien todelliset ostohinnat, mutta emme ota vastuuta mahdollisista hintavirheistä. Kehoitamme varmistamaan suoraan ostajilta heidän päivän kullan ostohinta ja myyntiehdot. Mikäli huomaat sivustolla jonkin virheellisen tiedon voit ilmoittaa siitä info@kullanhinta.net.

Vertaa hopean hinta

kullanhinta facebook